Tjako van Schie Home Agenda Bio CD's Movies Compositions Projects Articles Repertoire Lessons Gallery Press Site Map Links Guestbook Contact

Visit and like my facebook page!

EPTA

"Regards to Hollywood" - moving movie songs on CD

  UPDATE
Het presentatieconcert was zeer geslaagd! De cd is nu te koop! Alle crowdfunders hartelijk dank!

Geen Paypal?
Maak € 17,50 (incl. verzendkosten) over op IBAN NL93 INGB 0003 9357 70 t.n.v. Rondo CD's, o.v.v. "Hollywood".
Vergeet niet uw postadres te vermelden. U ontvangt de cd dan binnen 10 werkdagen via de post.


Nieuws:

De crowdfunding is geslaagd, de opnamen zijn gemaakt. Een leuk interview voor Radio Drenthe gehad (vanaf de 37e minuut als u de link volgt) en nu op naar de laatste fase: het presentatieconcert op 18 mei in Doopsgezinde Kerk in Zwolle!

Wilt u alsnog sponsoren dan stellen we dat op prijs en kan dat uiteraard! (Neem even contact op met mij of Henriette!)

De cd kunt u ook bestellen, door ons een mailtje te sturen (tjschum@gmail.com) of via de bovenstaande knop de cd in uw winkelwagentje te plaatsen.

Hartelijk dank voor jullie belangstelling!


Wat eraan vooraf ging ....

Lieve muziekliefhebber,

Stelt u zich eens voor dat u een film kijkt en er is geen filmmuziek bij? Dat is toch ondenkbaar? Filmmuziek bepaalt toch in grote mate de sfeer van de film en is niet meer weg te denken bij een goede film.

Door de jaren heen is er ontzettend veel mooie filmmuziek geschreven. Denk maar eens aan de beroemde melodieën uit films als Casablanca, the Godfather, the Mission en Lord of the rings.

Al langere tijd spelen wij met het idee om een fraaie selectie van al deze mooie muziek samen te brengen op een CD. Een reis door de tijd van de filmmuziek, beginnend bij “Somewhere over the rainbow” (The wizard of Oz) uit 1934, tot muziek uit The Lord of the rings uit 2001.

Om al deze prachtige melodieën op CD te kunnen uitbrengen hebben we wel wat hulp nodig. Voor mooie opnamen moeten we naar een goede studio waar een vleugel aanwezig is. De CD moet worden geperst; er moeten rechten worden betaald en ook het Artwork moet gemaakt worden. Hiervoor is natuurlijk veel geld nodig.

Om dit alles te realiseren zijn wij een crowdfunding actie begonnen bij de website van voordekunst. Onze pagina kunt U hier vinden:

https://www.voordekunst.nl/…/6606-de-mooiste-filmmuziek-op-…

Natuurlijk stellen wij hier wel iets tegenover. Wat dit precies is leggen we uit op onze pagina.

Wie zij wij?

Eind 2014 werkten Tjako van Schie (pianist) en Henriëtte de Groot (zangeres) voor het eerst samen. We brachten “Russische winter”, een serieus programma met liederen van o.a Rachmaninoff. Er was direct een muzikale klik, waardoor wij vaker gingen samenwerken. Na het Russische liederen programma volgden een Frans programma “Au clair de Lune” met liederen van Duparc en Debussy. Onlangs brachten wij een Spaans programma met muziek van De Falla en Granados.

Ondanks onze klassieke achtergrond houden wij allebei van veel verschillende muziekstijlen. Zo onstond het idee om filmmuziek te brengen. Ons programma “Movie time” hebben we al een aantal keer succesvol uitgevoerd. Regelmatig kregen we de vraag of we deze muziek ook op CD hebben. Helaas moesten we dan nee zeggen.

We hopen dat u ons wilt helpen, zodat we U een hele mooie CD kunnen bieden!